Top 5 Braziliaanse vakantieplekjes

Top 5 Braziliaanse vakantieplekjes

15 februari 2022 0 Door Shirley Blessey

Brazilië is natuurlijk het land van heerlijke ontspanning, de grootste feesten en in 2016 natuurlijk ook het land van de sport. Als je op vakantie naar Brazilië gaat, dan is er zeker meer dan genoeg te zien en te doen. Ieder land heeft natuurlijk favoriete plekken en bestemmingen. Een rondreis door Brazilië is ideaal om deze plekken te bezoeken. Dit is de top 5 Braziliaanse vakantieplekjes die je in 2016 niet mag missen.

1. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is natuurlijk altijd een fantastische plaats om te bezoeken, maar in 2016 mag je het zeker niet missen. Hier worden de Olympische Spelen georganiseerd in de maand augustus. Brazilië maakt zich dan ook gereed om naar schatting zo’n half miljoen extra toeristen te ontvangen in deze maand. Natuurlijk heeft Rio de Janeiro ook ander moois te bieden, zoals een heerlijk strand, veel culturele feesten en een prachtige natuur.

2. Fernando de Noronha

In 2015 bezochten een kleine honderdduizend toeristen Fernando de Noronha, de indrukwekkende eilandenarchipel die in het geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Niet heel vreemd, want deze tropische eilanden behoren zeker tot de mooiste stukjes natuur van het land, met indrukwekkend helder water en een puur gevoel van ontspanning.

3. Bonito & Pantanal

Dit is s ’werelds grootste draslandgebied en is absoluut de moeite waard wanneer je van een mooie natuur houdt. Deze groene plek is een topper op het gebied van ecotoerisme en is jaarlijks goed voor 200.000 toeristen. Bonito & Pantanal is een prachtig gebied om foto’s te maken. Natuurlijk zijn hier de mooiste wandelingen te maken en kan je er uren lang genieten van de rust en de ruimte, ondanks de vele toeristen die het draslandgebied bezoeken.

4. Costa do Descrobrimento

Dit is de kustlijn waar de kolonisten uit Portugal in de geschiedenis voor het eerst weer aan land kwamen. De kunt wordt Costa do Descrobrimento genoemd, vrij vertaald ‘de kust der ontdekkingen’. Het Olympisch vuur zal dit jaar gedragen worden langs deze indrukwekkende kustlijn, welke in het zuiden van Bahia te vinden is. Dit deel van de kust is op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

5. Santa Catarina

Deze staat is bijzonder populair onder de toeristen. Er is dan ook veel te zien en te doen. Zo kan je hier een bezoek brengen aan het indrukwekkende eiland Florianópolis of aan de prachtige stad Camboriú. Aan de noordzijde van deze stad ligt het grootste attractie- en familiepark van het land, Beto Carrero World.