benefietconcert the palace

1 november 2009 0 Door Shirley Blessey

Op vrijdag 6 november organiseert de Stichting Brazil Live een Braziliaans benefietconcert in The Palace voor een goed doel.

Zabumba uit Amsterdam brengt het feest van de forro naar Nederland. Schuifelen, swingen en sensueel dansen in een unieke Zuid-Amerikaanse sfeer.

Verder een optreden van Los Bomberos uit Groningen in kleine bezetting. Zij brengen swingende Latijns-Amerikaanse muziek ten gehore. Tussen de sets van de band zal DJ Joaozinho Brazil The Palace in beweging houden met de grootste Braziliaanse hits. Sinds 2003 woont hij in Nederland en is hij als vaste DJ en hoofdprogrammeur werkzaam bij Radio Pulsa Brasil, een radioprogramma dat zich richt op de Braziliaanse gemeenschap in Nederland.

Het concert is natuurlijk voor een goed doel… de opbrengst gaat naar het kindercentrum Revarte(Bevrijding van de kunstwaarden) in Fortaleza. Fortaleza is de hoofdstad van de provincie Ceara in het noordoosten van Brazilië. Ondanks het tropische klimaat, de paradijselijke stranden, prachtige bergen, het schitterende achterland en een bloeiend toerisme, is daar veel armoede. Centro Cultural Revarte probeert met zeer beperkte middelen, kansarme dakloze kinderen van Fortaleza een gratis alternatief de bieden voor het gevaarlijke straatleven. Zij is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en incidentele giften. De afgelopen 10 jaar heeft Revarte al een grote aantal kinderen bereikt, ondermeer door ze aantrekkelijke activiteiten aan de bieden, zoals judo- en muzieklessen.

Banda Rua da Beixo

Banda Rua da Beixobestaat uit muzikanten

uit verschillende regio’s uit Brazilië, zoals

Bahia, Sao Paolo en Minas Gerais. O.i.v. van

de regionale stijlen is hun repertoir onstaan.

Ze spelen Braziliaanse ritmes zoals samba,

samba- reggae, axé en pagode.

Sherlock Telgt

De avond werd gepresenteerd door

Sherlock Telgt. Hij is rapper en actief

binnen de gemeente Groningen als

cultuurscout en hij doet projekten

met jongeren op scholen, wijk/buurt

en jongeren centra.