Groningse Stichting koopt busje voor HIV kinderopvanghuis in BrasiliaT

8 mei 2008 0 Door Shirley Blessey

Groningse Stichting koopt busje voor HIV kinderopvanghuis in Brasilia

De Groningse Stichting Brazil Live heeft voor het opvanghuis ‘Vida Positiva’ in Brasilia(hoofdstad Brazilië) een personenbusje gekocht. Met dit busje kunnen de kinderen van het opvanghuis naar een school worden gebracht, participeren in sportevenementen en kunnen de kinderen beter naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het opvanghuis was erg blij met het busje en heeft het ook feestelijk in ontvangst genomen.

De stichting Brazil Live heeft dit busje kunnen kopen omdat het in Groningen evenementen organiseert waar de stadjers kennis kunnen maken met de Latijnse muziek en cultuur. De opbrengsten komen in het geheel ten goede aan de projecten die de stichting zelf uitzoekt. Omdat de stichting, die bestaat uit vrijwilligers, een aantal Brazilianen in het bestuur heeft, kunnen er kleinschalige projecten worden uitgezocht die daadwerkelijk hulp nodig hebben.

Ook dit jaar organiseert de stichting weer diverse evenementen. Het eerst volgende evenement vindt plaats op 21 juni in Huize Maas. Het thema van deze avond is Latijns-Amerika. Het is de stichting gelukt om de populaire 14(!) koppige band ‘Orquesta Santiago’naar Groningen te halen. Deze band heeft al een aantal televisie optredens achter de rug, maar was nog nooit op de Noord-Nederlandse podia te bewonderen. Aangeraden wordt vooraf niet te veel te eten. Op het feest kunt u namelijk genieten van allerlei lekkernijen uit Zuid-Amerika. Het wordt zal een typisch Zuid-Amerikaans knalfeest, met swingende muziek, dans en lekker eten.

Stichting Brazil Live heeft besloten om in 2008 het ‘Centro Cultural Revarte’ te ondersteunen. Revarte probeert met zeer beperkte middelen kansarme dakloze kinderen van Fortaleza een gratis alternatief te bieden voor het gevaarlijke straatleven. Zij is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en incidentele giften van een “engel”.

Het feest is op 21 juni in Huize Maas te Groningen. De deuren gaan open om 22:00 uur. Meer informatie over het feest en over de ondersteunde project van 2007 en 2008 is te vinden op de website www.brazillive.nl.

Over Vida Postiva

Instituto Vicky Tavares – Vida Positiva is in 2001 opgericht. Er wonen momenteel 25 kinderen, in leeftijd variërend van 0 tot 13 jaar. Deze kinderen zijn besmet met het HIV-virus. De ouders/familie van de kinderen hebben hulp nodig, zitten in een sociaal isolement en worden vaak aan hun lot over gelaten. De vrijwilligers van het opvangcentrum hebben de zorg voor de kinderen. De kinderen worden betrokken bij het sociale leven en voorbereid op de arbeidsmarkt. Zo wordt geprobeerd het sociale isolement te doorbreken.

Vida Positiva is in haar bestaan en functioneren afhankelijk van donaties. Een deel van deze donaties komt bij de familie van de kinderen terecht en wordt besteed aan medicijnen, kleding en voedingsmiddelen. Daarnaast heeft het opvangcentrum een hulpprogramma ontwikkeld voor het begeleiden van de ouders/familie op de arbeidsmarkt.