Benefietdiner Noorderpoortcollege Euroborg - donderdag 29 november 2012

Net als voorgaande jaren organiseerde Stichting Brazil Live een benefietdiner in één van de restaurants van de Noorderpoortcollege Euroborg. Ditmaal gaat de opbrengst naar Novidade de Vida in Fortaleza.

Het was een hele gezellige avond en we hebben heerlijk gegeten!

Caren van de Vooren, voorzitter van Brazil Live, opende de avond. Zij vertelde over de kinderen van Novidade de Vida in Fortaleza. Dit instituut zet zich in voor ongeveer 50 kinderen tussen de 6 en 12 jaar (!) die sexueel misbruikt zijn en daarnaast ingezet worden in de prostitutie in Fortaleza. Met het geld dat Brazil Live inzamelt, zal een volledige keukeninrichting (inclusief apparatuur), tafels en muziekinstrumenten gekocht worden.

De avond werd wederom verzorgd worden door de leerlingen van het Noorderpoortcollege onder supervisie van Willem Boomsma. We konden genieten van een heerlijk diner en we werden geweldig bediend!!

Ook deze keer heeft Luciano da Silva, de uit Brazilië afkomstige keeper van FC Groningen, een shirt en een door spelers gesigneerde voetbal ter veiling aangeboden. De opbrengst was 240 euro! Naast deze veiling vond er een verloting plaatsprijs verloot; de gelukkige winnaar ging met een prachtig koffiezetapparaat naar huis!

Leonice Leite da Silva, afkomstig uit Fortaleza, droeg ons een prachtig, door haarzelf geschreven, gedicht voor !

We bedanken de leerlingen van de Noorderpoort, de chefkok, Willem, Leonice, Luciano + gulle gever, sponsoren en vrijwilligers die deze avond tot een succes hebben gemaakt!

MENU

welkomshapje:

garnalen met ananas,

mint en rode peper

*****

tomatensoep met zwarte bonen

en salsa verde

*****

gegrilde kip, lamskotelet

Braziliaanse stoofpot met banaan,

rijst, gepofte aardappel

met knoflook en kruiden,

gemengde salade met mais

*****

cocos bavorois met café noir saus

en chocolade

afbeeldingafbeeldingafbeelding