Instituto Vicky Tavares – Vida Positiva
Instituto Vicky Tavares – Vida Positiva is een instelling in de hoofdstad Brasilia in de buitenwijk Taguatinga Norte. Het is in 2001 opgericht. Er wonen ongeveer 25 kinderen in leeftijd variërend van 0 tot 13 jaar. Deze kinderen zijn besmet met het HIV-virus. De ouders/familie van de kinderen hebben hulp nodig, zitten in een sociaal isolement en worden vaak aan hun lot over gelaten. De vrijwilligers van het opvangcentrum hebben de zorg voor de kinderen. De kinderen worden betrokken bij het sociale leven en voorbereid op de arbeidsmarkt. Zo wordt geprobeerd het sociale isolement te doorbreken. Vida Positiva is in haar bestaan en functioneren afhankelijk van donaties. Een deel van deze donaties komt bij de familie van de kinderen terecht en wordt besteed aan medicijnen, kleding en voedingsmiddelen. Daarnaast heeft het opvangcentrum een hulpprogramma ontwikkeld voor het begeleiden van de ouders/familie op de arbeidsmarkt(foto's Vida Positiva).

"Vida Positiva is dankbaar voor het Nederlandse initiatief een concert te organiseren met als doel, geld in te zamelen voor de aankoop van een busje voor het vervoer van de kinderen naar school. Initiatieven als deze doen ons geloven dat een betere wereld mogelijk is. Het is goed te weten dat er mensen zijn die bezorgd zijn om het welzijn van een ander. Deze actie van solidariteit zal de kwaliteit van het leven van de kinderen verbeteren. Wij hopen op een succesvol evenement. Bedankt en dat God's zegen met u is(2007)."

"Vida Positiva agradece a iniciativa do povo holandês em organizar um concerto com o objetivo de arrecadar fundos para compra de um veículo, que irá transportar as crianças para a escola. Iniciativas como esta  nos levam a crer na possibilidade de termos um mundo melhor.É muito bom saber que existem pessoas preocupadas com o bem estar das outras. Esse ato de solidariedade servirá para melhorar a qualidade de vida das crianças. Desejamos todo o sucesso ao evento. Obrigada e que Deus abençoe a todos."Vicky Tavares

... het evenement in de Palace was een groot succes ...

afbeelding

(terug naar boven)

Letícia Landim woont in Vida Positiva. Zij heeft haar levensverhaal geschreven(onder pseudoniem van Marina Sofia) en daarmee een prijs gewonnen. Deze foto's werden genomen tijdens de uitreiking. Ze staat hier geportretteerd met de toenmalig president Lula da Silva en Vicky Tavares.