Media

Maandag 10 juni 2013 - Conselho de Cidadania dos Países Baixos em Groningen!

Conselho de Cidadania dos Países Baixos em Groningen!

Vrijdag 4 maart 2011 - Dagdoorbraak - OogTv

Sebastiaan Scheffer - o.a. Brazil Live organiseert carnavalsfeest in Stad.

OogTv - advertentie

Stichting Brazil Live organiseert benefietevenementen met live muziek voor kleinschalige projecten in Brazilië - captação de eventos com música ao vivo e espectáculos de caridade no Brasil

Gezinsbode, 3 maart 2011

afbeelding

Dagblad van het Noorden, februari 2011

afbeelding

Persbericht okt/nov 2009

Op vrijdag 6 november organiseert de Stichting Brazil Live een Braziliaans benefietconcert in The Palace voor een goed doel.

Zabumba uit Amsterdam brengt het feest van de forro naar Nederland. Schuifelen, swingen en sensueel dansen in een unieke Zuid-Amerikaanse sfeer.

Verder een optreden van Los Bomberos uit Groningen in kleine bezetting. Zij brengen swingende Latijns-Amerikaanse muziek ten gehore. Tussen de sets van de band zal DJ Joaozinho Brazil The Palace in beweging houden met de grootste Braziliaanse hits. Sinds 2003 woont hij in Nederland en is hij als vaste DJ en hoofdprogrammeur werkzaam bij Radio Pulsa Brasil, een radioprogramma dat zich richt op de Braziliaanse gemeenschap in Nederland.

Het concert is natuurlijk voor een goed doel... de opbrengst gaat naar het kindercentrum Revarte(Bevrijding van de kunstwaarden) in Fortaleza. Fortaleza is de hoofdstad van de provincie Ceara in het noordoosten van Brazilië. Ondanks het tropische klimaat, de paradijselijke stranden, prachtige bergen, het schitterende achterland en een bloeiend toerisme, is daar veel armoede. Centro Cultural Revarte probeert met zeer beperkte middelen, kansarme dakloze kinderen van Fortaleza een gratis alternatief de bieden voor het gevaarlijke straatleven. Zij is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en incidentele giften. De afgelopen 10 jaar heeft Revarte al een grote aantal kinderen bereikt, ondermeer door ze aantrekkelijke activiteiten aan de bieden, zoals judo- en muzieklessen.

Voor meer informatie, zie de site www.brazillive.nl 

Of online via de website www.brazillive.nl

Persbericht mei 2008

Voetbal kijken en benefiet Latin concert in Huize Maas Groningen

Stichting Brazil Live organiseert op 21 juni een Latijns-Amerikaanse feestavond in Groningen met een optreden van Orquesta Santiago. Oorspronkelijk zou het feest om 22:00 uur gaan beginnen, maar door de goede prestaties van het Nederlands elftal kan oranje zich opmaken voor de kwart finale op 21 juni. Stichting Brazil Live wil de voetballiefhebber daarom niet teleurstellen en biedt de gelegenheid om vanaf 20:30 in Huize Maas live voetbal te kijken. Daarna kan er door worden gefeest met een spetterend optreden van Orquesta Santiago en DJ Latin Wao.

Het feest is op 21 juni in Huize Maas te Groningen. De deuren gaan open om 20:30 uur. Meer informatie over het feest en over het ondersteunde project van 2008is te vinden op de website www.brazillive.nl

Kaartverkoop: Kaarten voor dit unieke benefiet concert zijn verkrijgbaar in de voorverkoop en aan de kassa van Huize Maas. De kaarten kosten € 10 euro in de voorverkoop en € 12,50 aan de zaal.

Voorverkoop

Platenzaak Plato, Oude Ebbingestraat 41- 43, Groningen - Boekhandel Selexyz,Guldenstraat 20, Groningen - Huize Maas, Vismarkt 52, Groningen - Boekhandel Hoco, Kerkstraat 235, Hoogezand of online via de website www.brazillive.nl

Contactgegevens

Stichting Brazil Live - Zijlsterried 21 - 9746 PA Groningen - Nederland - 050-3115543 -ING 5314684 - KvK: 0209957

Persbericht 8 mei 2008

Groningse Stichting koopt busje voor HIV kinderopvanghuis in Brasilia

De Groningse Stichting Brazil Live heeft voor het opvanghuis ‘Vida Positiva’ in Brasilia(hoofdstad Brazilië) een personenbusje gekocht. Met dit busje kunnen de kinderen van het opvanghuis naar een school worden gebracht, participeren in sportevenementen en kunnen de kinderen beter naar het ziekenhuis worden vervoerd. Het opvanghuis was erg blij met het busje en heeft het ook feestelijk in ontvangst genomen.

De stichting Brazil Live heeft dit busje kunnen kopen omdat het in Groningen evenementen organiseert waar de stadjers kennis kunnen maken met de Latijnse muziek en cultuur. De opbrengsten komen in het geheel ten goede aan de projecten die de stichting zelf uitzoekt. Omdat de stichting, die bestaat uit vrijwilligers, een aantal Brazilianen in het bestuur heeft, kunnen er kleinschalige projecten worden uitgezocht die daadwerkelijk hulp nodig hebben.

Ook dit jaar organiseert de stichting weer diverse evenementen. Het eerst volgende evenement vindt plaats op 21 juni in Huize Maas. Het thema van deze avond is Latijns-Amerika. Het is de stichting gelukt om de populaire 14(!) koppige band ‘Orquesta Santiago’naar Groningen te halen. Deze band heeft al een aantal televisie optredens achter de rug, maar was nog nooit op de Noord-Nederlandse podia te bewonderen. Aangeraden wordt vooraf niet te veel te eten. Op het feest kunt u namelijk genieten van allerlei lekkernijen uit Zuid-Amerika. Het wordt zal een typisch Zuid-Amerikaans knalfeest, met swingende muziek, dans en lekker eten.

Stichting Brazil Live heeft besloten om in 2008 het ‘Centro Cultural Revarte’ te ondersteunen. Revarte probeert met zeer beperkte middelen kansarme dakloze kinderen van Fortaleza een gratis alternatief te bieden voor het gevaarlijke straatleven. Zij is hierbij volledig afhankelijk van vrijwilligers en incidentele giften van een “engel”.

Het feest is op 21 juni in Huize Maas te Groningen. De deuren gaan open om 22:00 uur. Meer informatie over het feest en over de ondersteunde project van 2007 en 2008 is te vinden op de website www.brazillive.nl.

Over Vida Postiva

Instituto Vicky Tavares – Vida Positiva is in 2001 opgericht. Er wonen momenteel 25 kinderen, in leeftijd variërend van 0 tot 13 jaar. Deze kinderen zijn besmet met het HIV-virus. De ouders/familie van de kinderen hebben hulp nodig, zitten in een sociaal isolement en worden vaak aan hun lot over gelaten. De vrijwilligers van het opvangcentrum hebben de zorg voor de kinderen. De kinderen worden betrokken bij het sociale leven en voorbereid op de arbeidsmarkt. Zo wordt geprobeerd het sociale isolement te doorbreken.

Vida Positiva is in haar bestaan en functioneren afhankelijk van donaties. Een deel van deze donaties komt bij de familie van de kinderen terecht en wordt besteed aan medicijnen, kleding en voedingsmiddelen. Daarnaast heeft het opvangcentrum een hulpprogramma ontwikkeld voor het begeleiden van de ouders/familie op de arbeidsmarkt.

Contactgegevens

Opvangcentrum: QNC 03, Casa 16, Taguatinga Norte, Brasília DF, Brazil, tel: 061-30340948

Kantoor: SCS QD 1, Ed. JK, Sala 115, 11º andar, Brasília DF, Brazil, tel: 061-30340040/30340947

Vicky Tavares: SQS 205, Bloco H Apt. 202, Brasília DF, Brazil, tel: 061-34435762/84025762

VickyTavares@hotmail.com

Over Stichting Brazil Live

Arlene Goncalves-Kingma organiseert al twintig jaar evenementen voor kinderen in Brazilië. Samen met andere enthousiaste vrijwilligers heeft ze in 2007 Stichting Brazil Live opgericht. Deze stichting houdt zich structureel bezig met de organisatie van benefiet evenementen. Het doel én het middel zijn in de naam verwerkt. Brazil staat voor het land waar de doelen worden ondersteund. Live betekent leven én is tevens een verwijzing naar de live optredens die worden georganiseerd. Deze twee woorden samengevoegd betekent een menswaardiger en gelukkiger leven voor een aantal kinderen in Brazilië. Elk jaar wordt een ander doel gekozen.

2008

afbeelding

Dagblad van het Noorden, 10 december 2008

afbeelding

Gezinsbode, 18 juni 2008

afbeelding

De Stadskrant, 10 juni 2008

afbeelding

De Stadskrant, 4 juni 2008

afbeelding

De Stadskrant, 28 mei 2008

afbeelding

Da Equipe do Correilo, 23 december 2007

In het artikel wordt vermeld dat de tweeling, woonachtig in Vida Positiva, geadopteerd zijn door een rijke familie.

Eén van hen zal een levertransplantatie moeten ondergaan.

afbeelding

Stadskrant, 19 december 2007

afbeelding

De Gezinsbode, 21 november 2007

afbeelding

De Stadskrant, 24 oktober 2007

afbeelding

Groningen okt/nov jaargang 2/2007

afbeelding

artikel: Adriana Fonseca